24 Ocak 2013 Perşembe

14.01.2013 tarihinde Elginkan vakfında başalatığımız uygulamalı girişimcilik eğitimleri son hız devam etmekte.Bu arada yarın karnelerimizle birlikte   Eğitim-Öğretime 15 gün ara vereceğiz.Şimdiden sevgili öğrencilerime başarılar diler büyük bir moral ve motivasyon ile 2. döneme hazırlanmış bir şekilde gelmelerini bekliyorum.

SAYGILARIMLA......
Sezer DİZMEN

11 Ocak 2013 Cuma

12.01.2013 TARİHİN DE ELGİNKAN VAKFI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE   UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİMİZ BAŞLIYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

8 Ocak 2013 Salı






                                                                      KİŞİLİK                                                                                                                                                                                       

 

 

Gazi Üniversitesi öğrencileri Ekonomi dersinin hocasını bekliyor .Sınıf,öğrencilerin gürültü patırtısıyla salınırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor .Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı yazıyor. ‘’Bakın…’’diyor.’’Bu,kişiliktir.yaşamda sahip olabileceğiniz en değerli şey…’’   Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor:  ‘’Bu,başarıdır.Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar .’’   Bir (0) daha …                                                                                                                                                                                                     ‘’Bu, deneyimdir. (10) iken (100) olursunuz.’’ Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor:Yetenek … Disiplin… Sevgi … Eklenen her yeni (0)’ın kişiliği 10 kat zenginleştirildiğini anlatıyor hoca…Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor. Ve hoca yorumu patlatıyor:  ’’Kişiliğiniz yoksa ,öbürleri hiçtir!!                                                                                                                                                                         Sınıf ,mesajı alıp sessizliğe gömülüyor.



                 YAPABİLECEĞİMİZE İNANMAK

Albert Einstein  dört  yaşına dek  konuşmadığını  ve yedi yaşına dek de okuyamadığını  biliyormuydunuz  ? Öğretmeni ve ailesi onun zihinsek özürlü olduğundan kuşkulanmışlardı . Beethoven ın müzik öğretmesiyle onun asla bir besteci olamayacsağını söylemişti ya az işiten genc  Ludwing Beethoven ona inansaydı!  Wolworth mağazalarının kurucusu  F.W. Wolworth  mağazada çalışmaya başladığında 21 yaşındaydı ama  gerekli duyarlılıktan yoksun olduğu gerekçesiyle müşteri ilişkilerinden uzakta tutulmuştu . Walt Disney  ünlü olmadan önce çalıştığı gazeteden    yaramaz düşünceleri olduğu gerekçesiyle kovulmuştu Caruso ya müzik öğretmeni sen asla şarkı söyleyemesin çünkü senin sesin yok demişti . . Tüm bu insanlar çevresindeki kişilerin söylediklerine inansalardı ne olurdu ? Dünya Beeethoven ı müziğinden Carousonun sesinden  Einstein in buluşlarından yoksu kalacak tı . Oscar Levant Ne olmadığınız değil ne olacağınız acı vericidir demiştir . İçinizdeki  potansiyeli kimse sizden iyi bilemez yapabileceğimize inandığınız her şeyi gerçekleştirebilirsiniz . Ne olmak istediğinize inandığınız an dünya üzerindeki yerinizi de belirlersiniz .

7 Ocak 2013 Pazartesi

12.01.2013 CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ ELGİNKAN VAKFINDA KOSGEBLE İŞBİRLİĞİ ÇERCEVESİNDE YAPILACAK UYGULAMALI GİRİŞİMÇİLİK KURSUMUZA KAYIT YAPTIRABİLİRSİNİZ...