2 Eylül 2012 Pazar

5.GÜN

5. Gün Yansıtma Günlüğü

Bugün seminerimizin son günü, ilk etkinliğimiz olarak dosya paylaşımında bulunduk. Daha sonra Rehberlik Kılavuzunu inceledik.

Digital_Viewer klasörü içindeki "Launch_Technology_and_Entrepreneurship" uygulamasını seçerek çalışmayı başlattık.

Gördüğümüz yazılım bizlere dağıtılan Öğrenci kitaplarının bir dijital versiyonuydu. İçinde yardım rehberi ve kaynaklar da var. Öğrencilere verilecek Teknoloji ve Girişimcilik Eğitiminin 16 Oturumuna ait bilgiler bulunmaktadır.





Genel olarak konular şu şekilde sıralanmaktadır.
*Başlarken
*İş fikri Geliştirme
*Finans
*Pazarlama
*İşletme Faaliyetleri
*İş Planı
Programın Değerlendirmesi aşamasında gerekli anketler dolduruldu.

Son olarak sertifikalar dağıtıldı.

4.GÜN

4. Gün Yansıtma Günlüğü

4. Günün başlangıcında dün işlediğimiz konularla ilgili kamyon arkası sözler bulmak üzere gurubumuzla birlikte beyin fırtınasına giriştik. "Olumsuz eleştirmiyorum, yapıcı yorum." şeklinde.
Günün programı ise, Rehberlik Becerileri ve Sınıf  Yönetimidir. Öğrenci çalışmalarını değerlendirme konusunda bilgi sahibi olduk. Bu değerlendirme "beklentileri aşıyor", "beklentileri karşılıyor", "beklentilere yaklaşıyor" ve "geliştirilmesi gerekiyor" şeklinde olacağını gördük. İyi bir rehber öğretmen, çok iyi bir gözlemcidir. Değişim, ister hoşlanın ister hoşlanmayın, doğal bir olgudur.
Rehberlik becerileri, dinleme ve konuşma, yönerge verme, gözlemleme ve izleme, teşvik ve müdahale etmenin yer aldığı stratejiler bütünüdür. Bu becerilerimizi geliştirerek iyi bir sınıf yönetimi sağlanabilir. 

3.GÜN

Kursumuzun 3. gününde, "Rol Yapma" etkinliğini yapmak üzere toplandık. Dün dağıtılan oturum9 ve oturum12 konularını hazırlanıp gelmiştik. Kart çekerek sıra ile sunumumuzu yapmak üzere Rehber öğretmen rolünde topluluk önüne çıktık. 21. Yüzyıl öğretim becerileri ve Intel Eğitim yaklaşımları rehberinin yönergeleri doğrultusunda sunum yaptık. Uygulamalar yaptırdık. Bütün arkadaşlarım gerçekten çok başarılılardı. Hepsini ayrı ayrı kutlarım.Sunumlar sonunda, "Eleştirel Bir Arkadaş Olmak" etkinlik başlığı altında arkadaşlarımıza sorular sorarken olumlu yorumlar veren bir dost, arkadaş olduk. Sunumu yapan arkadaşımıza güvenli bir ortamda hissetmelerini sağlamayı hedefledik. Saygı, güven ve dostluk bu yaklaşımın temelidir. Eleştirel arkadaş, iyi dinler, fikirlerini netleştirir ve yapıcı yorumlarda bulunur. Bu amaçla, biz de arkadaşlarımıza yapıcı yorumlarda bulunarak, onları eleştirdik. Sonucunda gördük ki, hiç kimse kimseye olumsuz bir söz söylemeden eleştirebiliyor. Bundan çok etkilendim. Bir çok arkadaşım kendi kendine öz eleştiri yaparak olumsuz yanlarını biz sormadan kendisi anlattı.
Ayrıca tüm arkadaşlarım çok rahattı. Eksiklerini söylemekte bir kusur görmediler. LEVENT Beyin bizlere yönelttiği bazı sorular şunlardı.
- Sunumunuzda en iyi yaptım dediğiniz şey nedir?
- Arkadaşımızın sunumunda en iyi yaptığı şey nedir?
- Sunumunuzu yarın tekrar yapacak olsanız, neyi farklı yapardınız? gibi.

Yarın görüşmek üzere, iyi günler.

2.GÜN YANSITMA GÜNLÜĞÜ

2. Gün Yansıtma Günlüğü


 Kursumuzun 2. günü başladı. İlk etkinliğimiz, "İlk İzlenimler" kart çekerek kendimize yeni bir gurup arkadaşı bulduk. Ne kadar farklısınız? Ne kadar benzersiniz? Yanıtları tartıştık. İkinci etkinliğimiz, "Öğrenci Profilleri", Üçüncü etkinliğimiz, "İşbirliği" Çocuklarda en iyi öğrenme, bir akranıyla işbirliği içinde çalıştığında gerçekleşir. düşüncesine KATILIYORUM şeklinde gurup kararı aldık. Öğrenim hedefine ulaşmak için işbirliğinin önemini vurguladık. Sonraki etkinlikte, Eleştirel Düşünme Becerileri Piramidi, farklı altı düşünme seviyesinin sınıflandırması için model oluşturur. (Bilgi, Kavrama, Uygulama, Analiz, Sentez ve Değerlendirme) Soru Sorma Becerileri etkinliğinde Etkin Soru Sorma Stratejilerini işledik. Örnek etkinlikte Rol Yapma şeklinde bir İş Fikirleri Üretme becerisi sergilendi. Girişimciliğin temeli olan yeni iş fikirleri araştırdık. Bunların içinden en güçlü ikisini kullanarak İş Fikirleri için Zihin Haritası hazırladık. Daha sonra İş Fikirleri için Sıralama Haritası' nda bu iki iş fikirleri arasından hangisinin daha öne çıktığını tespit etmeye çalıştık. Bu seçim sırasında hangi etkenler göz önünde bulunduruldu? Bunlar oklarla gösterildi.
Son olarak, 2. Günün eğitimini gözden geçirerek, bir sayfalık bir özet yazarak eğitimimizi tamamladık.

1.GÜN YANSITMA GÜNLÜĞÜ

1. Gün Yansıtma Günlüğü

Intel Öğrenci, Teknoloji ve Girişimcilik Programı’nı hayata geçiriyor. Programla gençlerin girişimcilik, eleştirel düşünme, işbirliği ve teknoloji okuryazarlığı gibi 21. yüzyıla özgü beceriler kazanarak girişimcilik algı ve bilgilerini geliştirmelerini sağlamak hedefleniyor. Intel’ in Türkiye dahil bir çok ülkede uyguladığı eğitim modellerinin sunularını izleyerek eğitime başladık. Bilgisel, Sosyal ve Kişisel yeterliliklerin neler olduğunu ve bu yeterliliklerin K.Michael Hibbard çarkındaki öğrenmenin gerçekleşmesini, Teknoloji Okur-Yazarlığı, Eleştirel Düşünme ve İşbirliği gibi yeterlilikler üzerinde konuştuk.
 Eğitimdeki etkinliklerimiz;
“Uygun Birini Bulun”  adlı etkinlikle işbirliği içinde eğitimi gerçekleştireceğimiz bir eş bulduk.
“Öğretmen Eğitimine Genel Bakış” En iyi bilgisayar öğretmenleri, bilgisayar uzmanı olanlardır. Önermesine KATILMIYORUM şeklinde bir sonuca vardık.
“Proje Yaklaşımı” Proje yaklaşımı öğrenciler için neden çekici olabilir? Özgür, araştırmacı, işbirliğine açık bireylerin yetişmesini isteyen öğrenciler için çekicidir.
“Öğrenmeyi Öğrenmek” Çocuklar yetişkinlerden farklı biçimde öğrenir. Aralarındaki temel bazı farklılıklar hakkında bir tablodakileri tartıştık.
“Çoklu Zeka” 8 çeşit olduğunu ve aralarından hangilerinin bize uygun olduğunu belirlediğimiz etkinlikler yaptık.
Intel Eğitim Yardım Klavuzunu inceledik.
 
Son olarak, 1. Günün eğitimini gözden geçirerek, bir sayfalık bir özet yazarak eğitimimizi tamamladık