2 Eylül 2012 Pazar

1.GÜN YANSITMA GÜNLÜĞÜ

1. Gün Yansıtma Günlüğü

Intel Öğrenci, Teknoloji ve Girişimcilik Programı’nı hayata geçiriyor. Programla gençlerin girişimcilik, eleştirel düşünme, işbirliği ve teknoloji okuryazarlığı gibi 21. yüzyıla özgü beceriler kazanarak girişimcilik algı ve bilgilerini geliştirmelerini sağlamak hedefleniyor. Intel’ in Türkiye dahil bir çok ülkede uyguladığı eğitim modellerinin sunularını izleyerek eğitime başladık. Bilgisel, Sosyal ve Kişisel yeterliliklerin neler olduğunu ve bu yeterliliklerin K.Michael Hibbard çarkındaki öğrenmenin gerçekleşmesini, Teknoloji Okur-Yazarlığı, Eleştirel Düşünme ve İşbirliği gibi yeterlilikler üzerinde konuştuk.
 Eğitimdeki etkinliklerimiz;
“Uygun Birini Bulun”  adlı etkinlikle işbirliği içinde eğitimi gerçekleştireceğimiz bir eş bulduk.
“Öğretmen Eğitimine Genel Bakış” En iyi bilgisayar öğretmenleri, bilgisayar uzmanı olanlardır. Önermesine KATILMIYORUM şeklinde bir sonuca vardık.
“Proje Yaklaşımı” Proje yaklaşımı öğrenciler için neden çekici olabilir? Özgür, araştırmacı, işbirliğine açık bireylerin yetişmesini isteyen öğrenciler için çekicidir.
“Öğrenmeyi Öğrenmek” Çocuklar yetişkinlerden farklı biçimde öğrenir. Aralarındaki temel bazı farklılıklar hakkında bir tablodakileri tartıştık.
“Çoklu Zeka” 8 çeşit olduğunu ve aralarından hangilerinin bize uygun olduğunu belirlediğimiz etkinlikler yaptık.
Intel Eğitim Yardım Klavuzunu inceledik.
 
Son olarak, 1. Günün eğitimini gözden geçirerek, bir sayfalık bir özet yazarak eğitimimizi tamamladık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder