14 Aralık 2012 Cuma


Girişimcilere Girişenler


Tek başınıza nereye kadar yükselebilirsiniz?

 Doğru insanlarla mı bağlantıdasınız? Girişimciliğin bir kısmı da, işinizi yapmaya çalışırken, öyle ya da böyle  rahat bırakılmanızı sağlamaktır. Mesafelerinizi iyi dengelemeniz, duruşunuzu, mesajınızı, tavrınızı net belirtmeniz gerekir.İş dünyasında ilerliyorsanız, en sık tekrarlanan tecrübelerden biri çekememezliktir. Kendinizi bu tip durumlardan korumalısınız. Çünkü her adım attığınızda, eğer “görünür” seniz, birileri sizi büyük ihtimalle geriye doğru çekiştirecektir. Size tavsiyem; “Her söylenene aldırmayın.”Ve, gelebilecek çelmelere karşı açıklarınızı kapatın.İyi niyetli bir eleştiri ile kötü niyetli bir eleştiri arasındaki fark; ilkinde zaten en az bir kısmının kendinizin de farkında olduğu sorunları çözmek için daha fazla odaklanmanızı sağlar, çünkü iyi niyetli eleştiri aynı zamanda çözüm için önerileri  ya da sizi geliştirecek bir bilgi getirir. Kötü niyetli eleştiri ise; daha çok sizi  psikolojik olarak bloke etmeye yöneliktir, saldırgandır, çoğunlukla kontrolsüzdür, dolaylı ya da doğrudan işinizi engeller, hevesinizi kırar, inancınızı sarsmaya çalışır ve sürekli negatif etki oluşturur, bu tip insanlardan uzak durun. Yakınlarınız olsa bile… Çünkü araştırmalar göstermiştir ki, kendi yakınları insanlara diğerlerinden iki kat daha fazla zarar vermektedir. “İnsanı, en çok sevdiği acıtır” misali…

Bunun dışında; fikriniz çalınmaya,  işiniz elinizden alınmaya çalışılabilir. Bu tip “parazitler” her zaman olacaktır. Özel olduğunu düşündüğünüz fikirleri, uygulama aşamasına geçirmeden herkese söylemeyin, biriyle paylaşırken o bilgiyi tüm dünyayla paylaştığınızı düşünün, o zaman bazı paylaşımları yaparken daha seçici davranırsınız.

Tembel, zihinsel gelişim fakiri insanlardan uzak durun. Bu tipler, size kendilerindeki ruh ve zihin tembelliklerini bulaştırmaya çalışırlar. Size “Hadi deneyelim”, “Hadi yapalım” ya da “Ben şuradan başladım, şunları araştırdım sen şunu çözdün mü?”, “Bahsettiğin fikrin yanında ben de şunu buldum, bunları birleştirebiliriz”  ve benzeri cümleler kuran, hayata pozitif bakan, yaptığınız işe sizi motive eden insanlar gerek. Ve daha önemlisi, siz de o insanlardan biri olmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder